Υπολογίστε πόσες θερμίδες κάψατε (κατά προσέγγιση) κατά τη διάρκεια της προπόνησής σας με το σωματικό βάρος. Συμπεριλάβετε το χρόνο ανάπαυσης.

Σημείωση: αυτός ο υπολογιστής θα σας βοηθήσει να κάνετε μια πρόχειρη εκτίμηση, αλλά το πόσες θερμίδες θα κάψετε εξαρτάται επίσης από την ηλικία και τη μυϊκή σας μάζα. Όσο πιο νέος είσαι, τόσο περισσότερες θα κάψεις και όσο περισσότερη μυϊκή μάζα κουβαλάς, και με την προπόνηση με το σωματικό βάρος θα αυξήσεις πολύ γρήγορα τον αριθμό φυσικά, όσο περισσότερες θερμίδες απαιτεί το σώμα σου για να ζήσει τόσο περισσότερες καίς ακόμα και όταν δεν γυμνάζεσαι.

Οι προπονήσεις HIIT θα έχουν επίσης ένα διαφορετικό αποτέλεσμα, δεν θα κάψουν μόνο επιπλέον θερμίδες κατά τη διάρκεια της ίδιας της προπόνησης, θα κάνουν το σώμα σας να δουλεύει ακόμα και μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίας σας καίγοντας επιπλέον, κατά μέσο όρο διπλάσιες θερμίδες από όσες θα κάνατε κανονικά. Ο λόγος γι' αυτό έγκειται στα μικροβλάσματα και τις δομικές αλλαγές που υφίστανται οι μύες σας κάθε φορά που προπονείστε σκληρά. Αφού τελειώσει η προπόνηση, οι μύες σας συνεχίζουν να αναπλάθονται, δονούμενοι σε μικροκυτταρικό επίπεδο. Αυτό αυξάνει τον μεταβολικό σας ρυθμό πολύ πάνω από την κανονική κατάσταση ηρεμίας σας. Αυτό εξηγεί επίσης γιατί ένα πολύ γυμνασμένο άτομο που κάνει την ίδια προπόνηση με ένα όχι και τόσο γυμνασμένο άτομο θα κάψει στην πραγματικότητα λιγότερες θερμίδες μέσω αυτής (γι' αυτό και οι γυμνασμένοι άνθρωποι πρέπει να ανεβάζουν συνεχώς τον πήχη).

Αυτή η αριθμομηχανή θα σας βοηθήσει να καταγράψετε κάτι σε περίπτωση που παρακολουθείτε τις δικές σας καυσεις και πρέπει να έχετε έναν αριθμό στο μυαλό σας.