Δεν υπάρχει μαγεία, όσο μπορούμε να το αποδείξουμε, αλλά το να μπορούμε να σερφάρουμε στους ατελείωτους ορίζοντες του ψηφιακού ιστού και να έχουμε πρόσβαση σε ολόκληρο τον κόσμο - όλη τη γνώση, την εμπειρία και τη σοφία του στα χέρια μας, είναι όσο πιο κοντά στη μαγεία μπορούμε να φτάσουμε. Είναι κάτι που συχνά θεωρούμε δεδομένο, ενώ στην πραγματικότητα είναι τόσο πολύτιμο όσο το νερό και ο αέρας. Για πολλούς από εμάς, είναι αυτό που τρέφει και συντηρεί το μυαλό μας και καθορίζει την πορεία της ζωής μας.

Σήμερα, περνάμε τον περισσότερο χρόνο μας στο διαδίκτυο. Είμαστε όλοι πολίτες του ψηφιακού χώρου και είμαστε όλοι συνδεδεμένοι. Όλες οι εμπειρίες, οι σκέψεις, ακόμη και τα συναισθήματά μας συνθέτουν αυτόν τον υπέροχο κόσμο. Είναι αυτό από το οποίο είναι φτιαγμένος - και όλοι μας συμβάλλουμε σε αυτό που θα γίνει. Όλα όσα παίρνουμε και όλα όσα επιστρέφουμε τον διαμορφώνουν, σε πραγματικό χρόνο. Όλοι μας έχουμε λόγο σε αυτό που τελικά θα εξελιχθεί, όχι μόνο προσφέροντας ενεργά στη συνεχώς αυξανόμενη βάση γνώσεων, αλλά και με το πού επιλέγουμε να ξοδεύουμε το χρόνο μας και σε ποιες υπηρεσίες και πρωτοβουλίες επιλέγουμε να έχουμε πρόσβαση και να υποστηρίζουμε.

Όλοι έχουμε λόγο στην ποιότητα του αυριανού διαδικτύου.

Εμείς ελέγχουμε τι επιλέγουμε να βλέπουμε, να διαβάζουμε και να βιώνουμε στο διαδίκτυο. Ψηφίζουμε με κάθε κλικ. Συμβάλλουμε στη συνολική ποιότητα του Διαδικτύου ακόμη και όταν δεν προσθέτουμε ενεργά υλικό ή γνώσεις. Και όλοι μας έχουμε λόγο στο πώς θα είναι αυτή η εμπειρία σε ένα χρόνο, δέκα ή 50 χρόνια από τώρα.

Υπάρχουν πολλά για τα οποία μπορούμε να είμαστε ευγνώμονες και ευγνώμονες εδώ. Πώς θα ήταν η ζωή σας αν δεν υπήρχε το διαδίκτυο; Πώς θα ήταν αν δεν είχαν δημιουργηθεί ποτέ κάποια από τα μέρη που προτιμάτε περισσότερο στο διαδίκτυο; Πώς θα ήταν αν εξαφανίζονταν;

Όλοι μας έχουμε λόγο στο πώς αναπτύσσεται ο ιστός. Εμείς αποφασίζουμε ποιοι ιστότοποι πέφτουν και ποιοι ιστότοποι ανεβαίνουν με τον χρόνο που περνάμε σε αυτούς, κάνοντας κλικ (ή όχι) σε διαφημίσεις ή αγοράζοντας προϊόντα και αποκτώντας πρόσβαση στις υπηρεσίες που προσφέρουν. Με αυτόν τον τρόπο ζυγίζουμε τη γνώμη μας.

Αν θέλουμε να έχουμε ποιοτικές εμπειρίες στο μέλλον, πρέπει να κάνουμε τη φωνή μας να ακουστεί και να ψηφίσουμε με σύνεση. Είμαστε υπεύθυνοι για το διαδίκτυο του αύριο, διότι εμείς αποφασίζουμε ποιοι ιστότοποι θα αποκτήσουν δημοτικότητα και ποιοι ιστότοποι θα σβήσουν σιγά σιγά στο θόρυβο του παρασκηνίου και τελικά θα γεμίσουν τα αρχεία του διαδικτύου. Οι ιστότοποι ανεβαίνουν, οι ιστότοποι πέφτουν, αλλά ο ιστός δεν σταματά ποτέ. Συνεχίζει να περιστρέφεται και εμείς σερφάρουμε στις σελίδες του και τον διαμορφώνουμε καθώς προχωράμε.

Το διαδίκτυο του αύριο, το αν θα είναι γεμάτο διαφημίσεις και ανούσια clickbait άρθρα ή αν θα έχει ποιοτικό περιεχόμενο και χρήσιμο υλικό, είναι στα χέρια μας. Έχουμε αυτή τη δύναμη. Οι ιστότοποι που φτιάχνουμε, οι ιστότοποι που επισκεπτόμαστε, οι ιστότοποι που υποστηρίζουμε είναι οι ιστότοποι που θα υπάρχουν αύριο.

Και γι' αυτό στη DAREBEE πιστεύουμε στην ποιότητα της εμπειρίας όσο βρίσκεστε εδώ και στην ποιότητα των υλικών που δημιουργούμε. Είμαστε υπερήφανοι για ό,τι βγάζουμε προς τα έξω και κάθε σελίδα εδώ είναι πολύτιμη για εμάς. Αυτός ο ιστότοπος είναι ένας φόρος τιμής σε αυτό που πιστεύουμε ότι το διαδίκτυο πρέπει να μοιάζει και να αισθάνεται - παντού. Και όλοι όσοι συμβάλλουν σε αυτό, είτε πρόκειται για τη σκληρή δουλειά και το χρόνο τους, είτε για την τεχνογνωσία τους είτε για δωρεές - εμείς το κάνουμε να συμβεί, εμείς δίνουμε ζωή σε αυτό το όμορφο πράγμα και το κρατάμε ζωντανό. Είναι κάτι για το οποίο μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι και αυτή είναι η συμβολή μας στην ποιότητα του Διαδικτύου του Αύριο.

Σήμερα, αυτή τη στιγμή, κάνουμε τη διαφορά. Απλά πρέπει να βεβαιωθούμε ότι είναι η διαφορά προς το μέλλον που θέλουμε να δούμε και στο οποίο θέλουμε πραγματικά να συμμετέχουμε.