Στη DAREBEE στοχεύουμε να σας δώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες επιλογές όσον αφορά τη γυμναστική. Πιστεύουμε ότι το να απολαμβάνετε την προπόνησή σας και να έχετε ποικιλία καθώς και προσβασιμότητα είναι το κλειδί για κάθε επιτυχημένο πρόγραμμα γυμναστικής. Πρέπει να βρείτε κάτι που μπορείτε να ανυπομονείτε να κάνετε κάθε μέρα, ώστε να είστε σε θέση να το ακολουθήσετε, επ' αόριστον. Δεν πρόκειται μόνο για σκληρή προπόνηση, αλλά και για ένα βιώσιμο μακροπρόθεσμο σχέδιο, ώστε τα αποτελέσματα που παίρνετε να γίνουν μόνιμα αποτελέσματα. Η καθιέρωση μιας θετικής σχέσης με τη γυμναστική είναι ζωτικής σημασίας εδώ.

Σας συνιστούμε να εξετάσετε όλα τα διαθέσιμα προγράμματα (εκτός αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε ένα πρόγραμμα προπόνησης από εδώ) και να επιλέξετε ένα πρόγραμμα που πιστεύετε ότι θα σας αρέσει να κάνετε. Κάθε πρόγραμμα έχει ένα μοναδικό χαρακτηριστικό, εστίαση και πολυπλοκότητα (μπορείτε να προσαρμόσετε τη δυσκολία καθώς προχωράτε). Το ποιο θα διαλέξετε εξαρτάται πραγματικά από εσάς, αλλά θα πρέπει να είναι κάτι που θα είστε σε θέση να ακολουθήσετε για να δημιουργήσετε μια συνήθεια και να επιμείνετε σε αυτό για αρκετό καιρό ώστε να δείτε αποτελέσματα. Έχουμε όλους τους τύπους προγραμμάτων από κλασικές ρουτίνες μέχρι RPG με διαδραστικές ιστορίες. Τα περισσότερα από όσα βλέπετε στο DAREBEE βασίζονται στο σωματικό βάρος χωρίς εξοπλισμό και απολύτως όλα είναι εντελώς δωρεάν για πρόσβαση και λήψη.

Κάντε κλικ σε οποιοδήποτε από τα προγράμματα για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτά και, στη συνέχεια, κάντε κλικ σε μια "προεπισκόπηση" για μια γρήγορη επισκόπηση των προπονήσεων στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Εδώ είναι ένα εύχρηστο φίλτρο για να ταξινομήσετε όλα τα διαθέσιμα προγράμματα ανά τύπο, εστίαση και δυσκολία.

Αν είστε εντελώς νέοι στην προπόνηση με σωματικά βάρη, στη γυμναστική γενικά ή αν αναρρώνετε από έναν τραυματισμό, σας συνιστούμε να ξεκινήσετε με τα προγράμματα Foundation ή Foundation Light. Τα εικονογραφημένα προγράμματα μας  φαίνονται απλά, αλλά μην αφήσετε να σας ξεγελάσουν. Είναι πάντα καλύτερο να ξεκινάτε αργά, να ανεβαίνετε σταδιακά και να παρακολουθείτε τον εαυτό σας να αλλάζει αργά. Τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα είναι μόνιμα αποτελέσματα.

Προγράμματα Προπόνησης

Όλες οι προπονήσεις στη βάση δεδομένων DAREBEE διαχωρίζονται ανά τύπο: δύναμη, καρδιο, HIIT και μάχη και μπορούν να ταξινομηθούν χρησιμοποιώντας το φίλτρο στη δεξιά πλευρά (στο κάτω μέρος της σελίδας στο κινητό).

Μπορείτε να σχεδιάσετε και να ακολουθήσετε το δικό σας πρόγραμμα προπόνησης ή να χρησιμοποιήσετε ένα από τα έτοιμα παρακάτω.

Τι είναι η περιστασιακή προπόνηση; 

Κάθε είδος άσκησης που μπορείτε να κάνετε κατά τη διάρκεια της ημέρας, το τζόκινγκ, τα αθλήματα και άλλες καθημερινές δραστηριότητες εμπίπτουν στην "περιστασιακή προπόνηση". Συνεχίζοντας να ασκείστε, αλλά με χαμηλότερο ρυθμό, θα ανακάμψετε γρηγορότερα και θα διατηρήσετε τη δυναμική σας, επιτρέποντάς σας να παραμείνετε σε καλό δρόμο και, τελικά, να κάνετε την άσκηση συνήθεια. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παραμείνετε δραστήριοι και να ξεκουράζεστε ταυτόχρονα - εκτός βέβαια αν πονάτε με κάθε κίνηση σχεδόν παντού, οπότε χρειάζεστε πραγματική ξεκούραση.

Προσπαθήστε να εκτελείτε κάθε προπόνηση στο 100%, όποιο κι αν είναι αυτό. Η μόνη στιγμή που θα δείτε αποτελέσματα είναι όταν προκαλείτε τον εαυτό σας. Αν αισθάνεστε ότι η προπόνησή σας είναι πολύ εύκολη ή δεν σας πιέζει αρκετά και έχετε ακόμα ενέργεια, αυξήστε τη δυσκολία, αυξάνοντας το επίπεδο ή μειώνοντας το χρόνο ανάπαυσης μεταξύ των σετ.

Ξεκινήστε κάθε προπόνηση με προθέρμανση και εκμεταλλευτείτε την ενεργοποίηση του σώματός σας και κάντε μια διάταση μετά την προπόνηση. Χρησιμοποιήστε τη βάση δεδομένων προπονήσεων και το φίλτρο για "διατάσεις" για να βρείτε τις κατάλληλες ρουτίνες για να ολοκληρώσετε την προπόνησή σας. 

Πρόσθετη Προπόνηση Κοιλιακών

Σχεδόν όλες οι προπονήσεις DAREBEE θα ενεργοποιήσουν τους κοιλιακούς σας μυς - όλες περιλαμβάνουν ήδη δουλειά με τους κοιλιακούς. Αν δεν είστε σίγουροι, ελέγξτε τον μυϊκό χάρτη κάτω από κάθε αφίσα προπόνησης για τις επισημασμένες μυϊκές ομάδες για να δείτε αν περιλαμβάνουν κοιλιακούς. Αν θέλετε να τονίσετε ακόμα περισσότερο τους κοιλιακούς σας μυς, προσθέστε μια επιπλέον προπόνηση κοιλιακών στο τέλος της προπόνησής σας 2-3 φορές την εβδομάδα. Χρησιμοποιήστε τη βάση δεδομένων και το φίλτρο για "κοιλιακούς" για προπονήσεις κοιλιακών. Οι προπονήσεις κοιλιακών μπορούν να γίνουν κατά τη διάρκεια των ημερών ξεκούρασης και να προσμετρηθούν ως περιστασιακή προπόνηση.