Η πρόσβαση στο μεγαλύτερο μέρος του διαδικτύου είναι ελεύθερη, υπάρχουν πολλές δωρεάν υπηρεσίες στο διαδίκτυο και πληροφορίες που παρέχονται δωρεάν. Ωστόσο, η διατήρηση της δωρεάν πρόσβασης κοστίζει, διότι κάθε δικτυακός τόπος πρέπει να πληρώνει για τη συντήρηση και να επενδύει στην ανάπτυξη. Όσο μεγαλύτερος είναι ο δικτυακός τόπος τόσο υψηλότερος είναι ο λογαριασμός. Έτσι, οι περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται στη διαφήμιση ως πηγή εσόδων για να καλύψουν αυτά τα έξοδα. Υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι με τους οποίους οι ιστότοποι μπορούν να συγκεντρώσουν χρήματα, όπως η αποδοχή τοποθέτησης προϊόντων ή χορηγιών, αλλά το DAREBEE δεν κάνει τίποτα από αυτά και δεν πρόκειται ποτέ να κάνει.

Να γιατί.

Όπως και κάθε άλλος πόρος με υψηλό κόστος λειτουργίας, εξετάσαμε φυσικά όλες τις παραπάνω επιλογές, αλλά καμία από αυτές δεν μας άρεσε. Οι περισσότερες διαφημίσεις γυμναστικής εκμεταλλεύονται τις ανασφάλειές μας υποσχόμενες γρήγορες λύσεις που δεν θα λειτουργήσουν ποτέ ή οδηγούν σε προϊόντα που μπορεί να μην είναι καν ασφαλή. Δεν είναι κάτι που αισθανόμαστε άνετα να προωθούμε. Στόχος μας ήταν πάντα να προσφέρουμε δοκιμασμένα και ασφαλή υλικά και να το κάνουμε σε ένα περιβάλλον χωρίς κρίσεις και ενοχές και να κάνουμε τα πράγματα όσο πιο προσιτά γίνεται. Η άσκηση είναι δύσκολη, χρειάζεται ήδη τεράστια προσπάθεια για να συγκεντρωθείτε και να κάνετε το πρώτο βήμα προς τους στόχους σας και στη συνέχεια ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια για να συνεχίσετε. Είναι ήδη δύσκολο χωρίς να βομβαρδίζεστε συνεχώς από διαφημίσεις παντού, ατελείωτα αναδυόμενα παράθυρα και συνδέσμους θυγατρικών.

Η διαφήμιση είναι ένας θεμιτός τρόπος για να συγκεντρώσει κανείς κεφάλαια για να υποστηρίξει το έργο του, αλλά συχνά οδηγεί επίσης σε λανθασμένες προτεραιότητες. Για να κερδίσει τα περισσότερα χρήματα μέσω των διαφημίσεων, ένας ιστότοπος πρέπει να παράγει προβολές σελίδων και κλικ, όσο περισσότερα τόσο το καλύτερο. Το περιεχόμενο και η ποιότητά του τελικά καθίσταται δευτερεύον σε σχέση με την αύξηση της επισκεψιμότητας και την αύξηση του διαφημιστικού χώρου. Αντ' αυτού επιλέγουμε να εστιάσουμε σε εσάς και τις ανάγκες σας. Δεδομένου ότι βασιζόμαστε αποκλειστικά στις δωρεές των χρηστών, η παροχή αποτελεσμάτων και η παροχή μιας καλής εμπειρίας σε εσάς είναι αυτό που εξασφαλίζει τη συνέχιση της ύπαρξης αυτού του τόπου. Με άλλα λόγια, παραμένουμε πιστοί σε εσάς και επικεντρωνόμαστε σε αυτό που χρειάζεστε για να επιτύχετε τους στόχους σας.

Γιατί δεν κάνουμε τοποθέτηση προϊόντων

Δεν κάνουμε τοποθέτηση προϊόντων, καθώς δεν πιστεύουμε ότι χρειάζεστε προϊόντα για να αποκτήσετε και να παραμείνετε σε φόρμα. Αν έχετε την οικονομική δυνατότητα να αγοράσετε εξοπλισμό άσκησης, μπορεί να σας βοηθήσει να ανεβάσετε το επίπεδο της προπόνησής σας, αλλά το πού και από ποιον το αγοράζετε θα πρέπει να είναι δική σας απόφαση χωρίς επιρροή. Δεν αισθανόμαστε καλά να προωθούμε μια μάρκα έναντι μιας άλλης μόνο και μόνο επειδή έχουμε την πλατφόρμα να το κάνουμε, πόσο μάλλον επειδή πληρωνόμαστε γι' αυτό. Παρόλο που αυτές οι πρακτικές είναι σε μεγάλο βαθμό αποδεκτές παντού αλλού στο διαδίκτυο, δεν θεωρούμε σωστό να προτείνουμε κάτι για το οποίο πληρωνόμαστε για να το προωθήσουμε. Αυτός είναι ο λόγος που δεν το κάνουμε εδώ. 

Όταν επιλέγετε ένα βοήθημα άσκησης, είτε πρόκειται για εξοπλισμό είτε για ένα συμπλήρωμα διατροφής, θα πρέπει να κάνετε αυτή την επιλογή με βάση τις αμόλυντες, μη αμειβόμενες κριτικές ή/και τη δική σας εμπειρία και όχι με βάση τη χορηγούμενη υποστήριξη κάποιου.

Είναι θέμα εμπιστοσύνης. Μας εμπιστεύεστε ότι έχουμε κατά νου το συμφέρον σας και εμείς σας εμπιστευόμαστε ότι θα σέβεστε και θα υποστηρίζετε το έργο μας όταν μπορείτε. Είναι αμφίδρομος δρόμος και το θεμέλιο όλου αυτού του έργου. Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν μπορούμε ποτέ να σας κάνουμε κάτι τέτοιο.

Γιατί δεν δεχόμαστε χορηγίες

Η αποδοχή μεγάλων χρηματικών ποσών από τους χορηγούς έχει σοβαρές συνέπειες, ακόμη και αν αρχικά δεν ζητούν κανένα αντάλλαγμα. Διότι τελικά, μόλις εξαρτάσαι από αυτούς και τη βοήθειά τους βρίσκεσαι σε αδυναμία να πεις όχι. Είναι ένα ρίσκο που δεν είμαστε διατεθειμένοι να πάρουμε.

Εσείς και μόνο εσείς θα πρέπει να έχετε λόγο για το πώς θα εξελιχθεί αυτός ο τόπος και αν θα πρέπει να υπάρχει καθόλου. Σας ακούμε και λαμβάνουμε αποφάσεις με βάση αυτά τα σχόλια. Τα πάντα εδώ έχουν σχεδιαστεί για να σας βοηθήσουν και απευθύνονται πρώτα απ' όλα στις ανάγκες σας. Δεδομένου ότι δεν απαντάμε σε διαφημιστές και δεν χρειάζεται να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερα κλικ και προβολές σελίδων, μπορούμε να επικεντρωθούμε στην παροχή πληροφοριών και στην ανάπτυξη υλικού που πιστεύουμε ότι θα σας βοηθήσει πραγματικά. Δεδομένου ότι δεν δίνουμε λογαριασμό σε κανέναν άλλον εκτός από εσάς, τα συμφέροντά σας είναι αυτό που υπερασπιζόμαστε. Έτσι είναι και έτσι θα είναι πάντα για όσο καιρό μένουμε όρθιοι.

Αυτές δεν ήταν εύκολες αποφάσεις, αλλά πιστεύουμε πραγματικά ότι έχει σημασία να τηρούμε αυτές τις αρχές. Έχει σημασία γιατί στον κόσμο που ζούμε σήμερα το να υποστηρίζεις σταθερά αυτό που πιστεύεις είναι πιο σημαντικό από ποτέ. Είναι απίστευτα δύσκολο για έναν μεγάλο πόρο όπως το DAREBEE να βασίζεται αποκλειστικά στην καλή θέληση των ανθρώπων που έχουν πρόσβαση σε αυτόν και συχνά βρισκόμαστε σε δυσκολία να πληρώσουμε τους λογαριασμούς όταν αυτοί έρχονται, αλλά είναι ένα μικρό τίμημα για το μέλλον που θέλουμε να δούμε και να ζήσουμε. Το μέλλον στο οποίο ο ιστός δεν είναι παρά μια μεγάλη διαφήμιση είναι απαράδεκτο για εμάς. Όχι όταν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι' αυτό.

Σήμερα είμαστε ένας πόρος 100% crowdfunded. Εσείς και μόνο εσείς αποφασίζετε αν θα παραμείνουμε ή θα φύγουμε. Είμαστε ευχαριστημένοι με αυτό, επειδή πιστεύουμε πραγματικά ότι έτσι πρέπει να είναι. Εσείς και μόνο εσείς πρέπει να έχετε αυτή τη δύναμη.