Καλώς ήρθατε στο DAREBEE, έναν ανεξάρτητο παγκόσμιο πόρο γυμναστικής. Η DAREBEE είναι μη κερδοσκοπική και επίσης μια ιστοσελίδα χωρίς διαφημίσεις και χωρίς τοποθέτηση προϊόντων. Όλες οι πληροφορίες εδώ έχουν ερευνηθεί και δοκιμαστεί διεξοδικά και παρέχονται δωρεάν. Μπορείτε να κατεβάσετε και να εκτυπώσετε οτιδήποτε - τα πάντα παρέχονται στο σύνολό τους χωρίς δεσμεύσεις.

Ακολουθεί ένας σύντομος οδηγός για να ξεκινήσετε:

Το Εγχειρίδιο

Κοιτάξτε το εγχειρίδιο - θα χρειαστεί να το κάνετε μόνο μία φορά για να μπορέσετε να πλοηγηθείτε εύκολα σε κάθε ρουτίνα του DAREBEE. Θα σας δείξει πώς να διαβάζετε τις αφίσες, θα σας εξηγήσει τι είναι οι επαναλήψεις και τα σετ και πώς να τα μετράτε. Είναι μόνο μία σελίδα, έχει εικόνες (όλα εδώ έχουν) και θα σας γλιτώσει από πολλά αποκρυπτογραφήματα στο μέλλον. Μόλις μάθετε τα βασικά, μπορείτε να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα και να αναλάβετε δράση!

Προγράμματα

Εάν είστε νέοι στο σύστημα εκπαίδευσης DAREBEE, είναι συνήθως καλή ιδέα να ξεκινήσετε με ένα μόνο πρόγραμμα. Αυτό θα δώσει δομή στην προπόνησή σας και θα σας δώσει επίσης μια ιδέα για το φορτίο και το πόσο καλά μπορείτε να το χειριστείτε. Δεν υπάρχουν επίσημες ημέρες ξεκούρασης στα προγράμματά μας, αλλά όλα είναι πολύ προσεκτικά ισορροπημένα ώστε να αναρρώνετε εν κινήσει, κάποιες ημέρες είναι πολύ πιο εύκολες από άλλες και το αντίστροφο. Για τα προγράμματα καθημερινής προπόνησης είναι ευκολότερα από τις περισσότερες μεμονωμένες προπονήσεις μας, οι οποίες είναι ελαφρώς πιο έντονες λόγω της αυτόνομης φύσης τους. Εδώ είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να επιλέξετε ένα πρόγραμμα.

Ατομικές προπονήσεις

Μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας εβδομαδιαίο πρόγραμμα από τις μεμονωμένες προπονήσεις μας (χρησιμοποιήστε το φίλτρο για ταξινόμηση) επιλέγοντας αυτές που σας αρέσουν ή να χρησιμοποιήσετε ένα υπάρχον εβδομαδιαίο πρόγραμμα από την επιλογή εδώ.

Αν δημιουργείτε το δικό σας εβδομαδιαίο πρόγραμμα, επιλέξτε 3-5 καθημερινές προπονήσεις την εβδομάδα και εναλλάξτε τις για να κρατάτε το σώμα σας σε εγρήγορση για καλύτερα αποτελέσματα. Η συλλογή καθημερινών προπονήσεων μεγαλώνει καθημερινά, ώστε να έχετε πάντα κάτι νέο και φρέσκο να δοκιμάσετε. Μπορείτε να επιλέξετε προπονήσεις στην τύχη ή να επικεντρωθείτε σε κάτι συγκεκριμένο χρησιμοποιώντας το φίλτρο στο κάτω μέρος της σελίδας. Μπορείτε να φιλτράρετε τις προπονήσεις ανάλογα με τον τύπο, το θέμα, την εστίαση και τον εξοπλισμό.

Συχνά ενημερώνουμε και αναθεωρούμε τις υπάρχουσες ρουτίνες με βάση τα σχόλια των εργαστηρίων και των χρηστών. Αν βρήκατε μια ρουτίνα κάπου αλλού στο διαδίκτυο και φαίνεται διαφορετική από αυτή που υπάρχει σε αυτόν τον ιστότοπο - αυτή εδώ είναι πάντα η πιο πρόσφατη έκδοση. Ψάχνουμε συνεχώς τρόπους να κάνουμε τις ρουτίνες μας καλύτερες και πιο αποτελεσματικές, ώστε να λειτουργούν καλύτερα για εσάς.

Προκλήσεις

Αν αισθάνεστε ότι ένα πρόγραμμα ή κάποιες μεμονωμένες προπονήσεις δεν αρκούν, μπορείτε να δώσετε μια πικάντικη νότα με μια ή δύο προκλήσεις. Ορισμένες προκλήσεις έχουν συγκεκριμένους στόχους και άλλες απλώς προσθέτουν επιπλέον προπόνηση και σας επιτρέπουν να επικεντρωθείτε σε μια συγκεκριμένη άσκηση και να βελτιώσετε την τεχνική σας, π.χ. κλωτσιές και γροθιές. Όλες οι προκλήσεις διαρκούν 30 ημέρες, μια νέα προστίθεται στο τέλος κάθε μήνα.

Βιβλιοθήκη Βίντεο Ασκήσεων

Προσπαθούμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο περιγραφικοί όταν ονομάζουμε τις ασκήσεις, αλλά αν δεν είστε σίγουροι, έχουμε μια βιβλιοθήκη ασκήσεων για να σας βοηθήσουμε να δείτε πώς εκτελείται η κάθε μία. Είναι ιδιαίτερα βολικό όταν πρόκειται για κινήσεις πολεμικών τεχνών που δεν είναι πάντα εύκολο να κατανοηθούν κοιτάζοντας μόνο τις εικόνες. Η βιβλιοθήκη δεν είναι ακόμη πλήρης, προσθέτουμε ασκήσεις σε παρτίδες όποτε μπορούμε.

Αν δεν μπορείτε να εκτελέσετε μια κίνηση ακριβώς, είναι απολύτως εντάξει να την κάνετε όσο καλύτερα μπορείτε. 

Καλή προπόνηση και καλώς ήρθατε στο DAREBEE!